Thijs Coppus

Weblog
Thijs Coppus

zaterdag 12 mei 2012, 23.12 uur – Thijs
Categorie: Limburg

Niks geleerd

In 2009 verkocht de provincie Limburg voor bijna 2 miljard euro de aandelen in Essent aan het Duitse RWE. Een groot deel van de opbrengst (1,1 miljard) is belegd in aandelen en staatsobligaties. Er zijn plannen om de provincies te verplichten om hun kapitaal voortaan bij de rijksoverheid te stallen.

De SP vindt dit een goed plan omdat dit veel veiliger is dan te gaan gokken op het casino van de wereldeconomie. Ter illustratie: de provincie Limburg heeft vorig jaar de Ierse staatsobligaties met 17 miljoen euro verlies moeten verkopen en heeft nu nog bijna voor 200 miljoen belegd in ItaliŽ, Spanje en Frankrijk. Gedeputeerde Verheijen begreep niks van het standpunt van de SP en zei dat met de SP aan de knoppen de Limburgers worden bestolen.

Natuurlijk zwaar overtrokken, maar het zegt wel iets over de manier waarop de VVD omgaat met gemeenschapsgeld. Blijkbaar heeft men niks geleerd van Icesafe en de economische crisis. ‘Veilig’ of niet, de provincie gedraagt zich nog steeds als een belegger die het hoogste rendement wil halen. Intussen loopt de provincie een flink risico en is de provincie de zeggenschap over Essent kwijt geraakt.

Gokken met gemeenschapsgeld is volgens de VVD ‘investeren’ en het veilig stallen van geld tegen een iets lagere rente noemt de VVD ‘bestelen’. Totaal onverantwoordelijk gedrag, ze hebben blijkbaar nog steeds niks geleerd van de economische crisis. Het is tijd voor de SP aan de knoppen.

Reageren? »

Reageren?

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Geef een reactie

32 queries. 0,165 seconds. Powered by WordPress

IN DE MEDIA

L1 Laat

De Stemming

Kanniewaarzijn

Nieuws