Thijs Coppus

Weblog
Thijs Coppus

dinsdag 30 juni 2009, 23.56 uur – Thijs
Categorie: Horst a/d Maas, Thijs

Niet meer verder in de raad

Komend najaar vinden er vervroegde raadsverkiezingen plaats. Begin juni heeft de ledenvergadering van de SP Horst aan de Maas de kandidatenlijst vastgesteld. Op eigen verzoek sta ik als laatste op deze lijst. Door het drukke werk in Provinciale Staten is het de afgelopen tijd steeds lastiger voor mij geworden om het raadswerk goed uit te voeren.

De afgelopen acht jaar heb ik met erg veel plezier in de raad van Horst aan de Maas gezeten. Ik heb meegemaakt hoe Broekhuizen, Grubbenvorst en Horst naar elkaar toegroeiden, ik heb het verzet tegen de verhoging van de tarieven van de accommodaties gezien (en gevoeld) en heb van dichtbij meegemaakt hoe een steeds kleiner wordende meerderheid van CDA en VVD (met collegesteun van de PvdA) alle ruimte gaf voor het volbouwen van het buitengebied en de industrialisering van de landbouw.

Ik zal het raadswerk zeker gaan missen. Het werk in de gemeenteraad en de afdeling is vaak veel concreter en je ziet veel sneller wat de gevolgen van een besluit of actie zijn.

Maar ook in de provincie zijn er genoeg uitdagingen. Juist nu moet de SP het verschil maken door met goede voorstellen en alternatieven te komen tijdens de komende Statenperiode. Ik ben blij dat ik de SP hier mag vertegenwoordigen.

Reageren? »

Reageren?

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Geef een reactie

32 queries. 0,161 seconds. Powered by WordPress

IN DE MEDIA

L1 Laat

De Stemming

Kanniewaarzijn

Nieuws